VBO MakelaarWaarom een VBO-makelaar?

De gecertificeerde VBO-makelaar is aangesloten bij een gerenommeerde brancheorganisatie

  • staat voor kwaliteit en integriteit
  • is deskundig en kent de lokale markt als geen ander
  • is een betrokken makelaar die net dat metertje extra voor klanten loopt
  • is een praktijkgerichte en creatieve probleemoplosser
  • heeft een hoge servicegraad
  • is duidelijk en helder over de werkzaamheden en kosten
  • staat op vele woningsites waaronder Funda.nl
  • kan bijvoorbeeld ook een plan voor energiebesparing opstellen
  • full service of deeldiensten: aan u de keuze 

 

 

NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut)

Het NWWI is een validatie-instituut erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). De validatie normen zijn opgesteld door de Stichting Taxatie en Validatie (StenV) en vastgelegd in het ISO 9001:2008 addendum. Het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4.600 taxateurs bij het NWWI aangesloten. 

 

 

SCVM (Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs)

SCVM is op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de be√ędiging van makelaars en taxateurs. In dit kwaliteitsregister hebben zich inmiddels meer dan 1.000 vakbekwame makelaars geregistreerd, die klaar staan om u van dienst te zijn.

De SCVM-geregistreerde makelaars en taxateurs zijn allemaal in bezit van het DNV GL-certificaat makelaar / taxateur onroerende zaken of makelaar onroerende zaken volgens de norm ISO 17024. Dit certificaat wordt afgegeven door Det Norske Veritas (DNV GL), Europees marktleider op het gebied van persoonscertificatie.  

 

 

logo NRVT 2018NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs)

Het NRVT bewaakt, waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van de Register-Taxateur en dient, als centraal register van vastgoedtaxateurs, het publiek belang van vastgoedwaarderingen.

Het NRVT registreert vastgoedtaxateurs op persoonlijke titel en zorgt voor eenduidige gedrags- en beroepsregels en reglementen voor de vier Kamers (Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk en Agrarisch Vastgoed, Wonen en WOZ). Het NRVT houdt daarbij toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels en reglementen en garandeert daarmee de kwaliteit van de geregistreerde taxateurs. Daarnaast kent het NRVT een eigen centraal tuchtrechtstelsel, dat voorziet in een consistente, transparante en onafhankelijke tuchtrechtspraak voor alle geregistreerde taxateurs.